

The mission of the Tribal Environmental Public Health Tracking Symposium is for attendees: 1) to network with tribal, state and government environmental health representatives, 2) to learn about resources available at the NM Department of Health Environmental Public Health Tracking and Indian Health Service Division of Environmental Health Services, and 3) to participate in roundtable discussions to identify environmental concerns in tribal communities.

Торіс	Presenter	
Welcome: introductions and agenda review	Sheldwin Yazzie, Epidemiologist, AASTEC	9:00 am (30 min)
Tribal Epidemiology Center Overview	Kevin English, Director, AASTEC	9:30 am (10 min)
NM DOH EPHT Biomonitoring Activities	Heidi Krapfl, Principal Investigator, NM DOH EPHT New Mexico Department of Health EPHT and Biomonitoring Activities	9:40am (20 min)
Indian Health Service Environmental Health	Debra Grabowski, Director, Division of Environmental Health Services, Albuquerque Area Indian Health Service	10:00 am (20 min)
Break		10:20am (10 min)
Lightning round presentations		
Tribal Injury Prevention Program	Jerrod Moore, Program Coordinator and Coalition Co-chair Tribal Injury Prevention Program	10:30am (15 min)
Jemez Safe Transportation Initiative	Kristyn Yepa, Public Health Manager, Jemez Pueblo	10:45am (15 min)
Tribal Healthy Homes Project	Sheldwin Yazzie, Epidemiologist, AASTEC	11:00am (15 min)
Panel discussion		11:15am (20 min)



Tribal Environmental Public Health Tracking Symposium Friday, September 28th, 2018 Sheraton Albuquerque Uptown 9:00AM-3:00PM

Review 2017 Environmental Health Survey Results	Sheldwin Yazzie, Epidemiologist, AASTEC	11:35am (10 min)
Poll Audience: Environmental Health Concerns	Amy Muchna, Evaluation Specialist, AASTEC	11:45am (15 min)
Lunch served		12:00pm (45 min)
Discuss Tribal Environmental Health Concerns from poll and previous survey	Workgroups/small roundtable discussions; organize by environmental health topic	12:45pm (30 min)
Share workgroup discussions		1:15pm (45 min)
Southwest Tribal Institutional Review Board	Rachell Tenorio, Southwest Tribal NARCH Program Manager	2:00pm (30 min)
Meeting evaluation/Raffle ticket	Amy Muchna, Evaluation Specialist, AASTEC Eudora Claw, Community Epidemiologist, AASTEC	2:30pm (15 min)
Closing remarks/Wrap up		2:45pm (15 min)

*The Tribal Environmental Public Health Tracking Symposium was funded as a pilot award through the Indian Health Service to strengthen the environmental epidemiology capacity with Tribal Epidemiology Centers for the year 2017-2018.

**Albuquerque Area Southwest Tribal Epidemiology Website: <u>http://www.aastec.net/</u>

